Journalistiek

Veelzijdige vaardigheden

Van reportages voor lokale media tot bedrijfsjournalistiek. En van een historische rubriek in vakblad het Waterschap tot real life stories in Cosmopolitan. Veelzijdige journalistiek is mijn specialiteit.

Journalistieke verslagen

Zo ben ik de auteur van de rubriek Schatten van de Schappen in het blad het Waterschap. Diverse media en organisaties schakelen mij ook in voor journalistieke verslagen of artikelen voor hun magazine of website. Bijvoorbeeld over de toekomst van ons werk, ICT in de zorg en cultuurparticipatie.

Ieder medium of genre heeft zijn eigen stijl en vraagt om andere -soms ook technische- vaardigheden. Soms is beeld extra belangrijk. Zoals in mijn lifestylerurbiek voor Reader’s Digest.

Ieder medium of genre heeft zijn eigen stijl en vraagt om andere -soms ook technische- vaardigheden.

Ingrijpende levensgebeurtenissen

Voor Cosmopolitan interviewde ik mensen over ingrijpende levensgebeurtenissen. Voor andere opdrachtgevers bestuurders, bewoners of ondernemers. In veel verhalen staat de kunst van het interviewen centraal. Naast onderzoek doen, is interviewen een van mijn favoriete bezigheden.

Lokale journalistiek

Met schrijven begon ik bij het Rotterdams Dagblad en later het AD Rotterdams Dagblad. Ook werkte ik een tijdje als verslaggever bij RTV Rijnmond. Lokale journalistiek heeft nog steeds mijn interesse, net als schrijven over media, mensen, medische zorg, cultuur, filosofie en geschiedenis.

Spread the love
Written by

Historicus, journalist en eindredacteur Bina Ayar schrijft over onder meer geschiedenis, gezondheid en (tijds)geest. Verder een gespecialiseerde generalist, dus ook dieren. Zet de puntjes op de i in Nederlandse teksten, maar levert ook Engelse teksten en Engelstalige eindredactie. 'Liefde voor geschiedenis, actualiteit en taal is de rode draad door mijn werk'.