Journalistiek

Veelzijdige vaardigheden

Van opiniestukken tot reportages en bedrijfsjournalistiek. En van een historische rubriek in vakblad het Waterschap tot real life stories. Veelzijdige journalistiek is mijn specialiteit.

Geschiedenis en actualiteit

Als auteur van de rubriek Schatten van de Schappen in vakblad het Waterschap dook in de geschiedenis van de waterschappen. In andere verhalen staat actualiteit centraal, zoals in mijn columns.

Ieder medium of genre heeft zijn eigen stijl en vraagt om andere -soms ook technische- vaardigheden. Soms is beeld extra belangrijk. Dat was bijvoorbeeld zo in mijn lifestylerurbiek voor Reader’s Digest.

Ieder medium of genre heeft zijn eigen stijl en vraagt om andere -soms ook technische- vaardigheden.

Ingrijpende levensgebeurtenissen

Voor bladen interviewde ik mensen over ingrijpende levensgebeurtenissen. Voor andere opdrachtgevers bestuurders, bewoners, ondernemers of dwarse denkers. In veel verhalen staat de kunst van het interviewen centraal. Naast onderzoek en opinie, is interviewen een van mijn favoriete bezigheden.

Lokale journalistiek

Met schrijven begon ik bij het Rotterdams Dagblad en later het AD Rotterdams Dagblad. Ook werkte ik een tijdje als verslaggever bij RTV Rijnmond. Lokale journalistiek heeft nog steeds mijn interesse, een beperkte selectie van recenter werk (inclusief informatie over mijn boek de maakbare mens) vindt u op de pagina tekstwerk & publicaties.

Spread the love
Written by

Historicus, journalist en eindredacteur Bina Ayar schrijft over onder meer geschiedenis, gezondheid en (tijds)geest. Verder een gespecialiseerde generalist, dus ook dieren. Zet de puntjes op de i in Nederlandse teksten, maar levert ook Engelse teksten en Engelstalige eindredactie. 'Liefde voor geschiedenis, actualiteit en taal is de rode draad door mijn werk'.