Die mooie zomer

Terugblik op…

Een artikel over de zomermode van het jaar voor mijn lifestylerubriek in Readers Digest.

Het is niet het enige wat ik te doen heb in 2008. Ik doe ook de hoofd- en eindredactie van een relatiemagazine, lever webteksten voor klanten van een groot internetbureau, vul mijn eigen rubriek over de geschiedenis van waterschappen en heb mijn handen vol aan interviews voor Politietop Divers dat graag meer vrouwen en allochtonen in de politietop wil. Tekst is mijn specialisatie, antwoord ik steevast op de borrels van de Rotterdamse Tekstschrijvers die ik mede organiseer.

Ondertussen valt er een hoop te regelen voor mijn vader, die sinds zijn vierde herseninfarct fulltime zorg heeft. Gelukkig weten we hem in dat jaar uit het verpleeghuis te houden. En in veel maanden ook uit het ziekenhuis.

Foutekroegexperience

Verfrissend veelzijdig is het dan om te schrijven over zomermode. Voor de beautyrubriek mag ik ook op de foto. Dit keer besluit ik dat de fotoshoot niet in de studio van de fotograaf in Amsterdam plaatsvindt, maar tegenover mijn eigen schrijfstudio in Rotterdam. Op de plek waar je in de jaren tachtig heen ging voor een foutekroegexperience en waar je nu een broodje humus of een vegan dolma eet. In 2008 zijn in aanloop naar de bouw van de Hofbogen, de muren gekleurd door graffiti. Omdat de fotoshoot op zondag plaatsvindt, neem ik mijn man mee naar mijn werk.

Wat de mode van 2008 betreft: urban chique was het codewoord en Sex and the City bestond toen nog. Verder is er niet veel veranderd… 😉

Spread the love
Written by

Historicus, journalist en eindredacteur Bina Ayar schrijft over onder meer geschiedenis, gezondheid en (tijds)geest. Verder een gespecialiseerde generalist, dus ook dieren. Zet de puntjes op de i in Nederlandse teksten, maar levert ook Engelse teksten en Engelstalige eindredactie. 'Liefde voor geschiedenis, actualiteit en taal is de rode draad door mijn werk'.